2 - Misafir olan kimsenin, öğle ve ikindi namazlarını cem'i takdim olarak kılması.

3 - Vakfe zamanını Arafatta geçirmek.

4 - Cebeli-Rahme eteğinde bulunan serpilmiş kayaların yanında bulunmak. Yalnız, kadınların kenar bir yerde bulunmaları daha iyidir.

5 - Resûlü Ekrem (S.V.)'e uyarak kıbleye dönmek.

6 - Dua, istiğfar, tehlil, bol bol Salavat-ı Şerife getirmek ve Allah'a yalvarmak. Haccı ifradın keyfiyeti bölümünde Arefede okunacak dua yazılmıştır, oraya bakılsın.

Hacıların, Zilhiccenin dokuzunda vakfe yapmaları lazım iken, onunda yanlış olarak vakfede bulunsalar, bakılır; şayet hacılar çok iseler kafi gelir, yoksa ilerideki senelerde kaza etmeleri gerekir. Vakit geçtikten sonra durum öğrenilmiş ise hacılar kalabalık bile olsalar kaza etmekle mükelleftirler. Arefe sahasından başka bir yerde yanlışlıkla vakfe yapılmış ve vakit geçmiş ise mutlaka kaza edilmesi gerekir. Arefenin vakfesinde elleri kaldırıp, yüksek sesle dua etmek müstahaptır.



C-TEVAFÜL İFADA

Arafat'da vakfe, Müzdelifede geceleyip, Minada Cem-retül-Akabeye yedi taş atarak, kurban kesip, traş olduktan sonra Mekke-i Mükerremeye gidilip, Teva0fül-İfada (Tevafüz Ziyare) yapılarak, ondan sonra tekrar Minaya dönülür ve orada gecelenir.

Tavafın manası yedi sefer Kâbenin etrafını dönmektir. Her dönüşe "şavt" denir.

Yedi "şavt" farzdır. Bir tek şavt hatta bir şavtdan bir tek adım noksan olursa hac fasid olur.


Yükleniyor...