1 - Afakı olması gerekir.

2 - Hac aylarında umre için ihrama girmesi, hac aylarından önce umre ihramına girip bu aylar girmeden evvel onu eda ederse kurban gerekmez.

3 - Hac ile umrenin aynı yılda vaki olması böyle olmazsa kurban gerekmez.

4 - Mikata dönmemesi, mikata dönerse bir şey gerekmez. Mesela bir kimse hac aylarında umreye niyet getirir ve ömresini ede eder, bilahere Arafata bir gün kalası mikata gider ve hac için ihrama girerse bir şey gerekmez.

5 - Umre ihramına mikattan girmesi, şayet mikatı geçtikten sonra umre için ihrama girerse sadece ihramsız mikatı geçtiği için kurban kesmesi gerekir.

Kurban, traştan sonra da kesilebilir. Badema Mekke-i Mükerremeye gider, hac için tavaf ve sa'y eder, böylece haccın işi de bitmiş olur.

HACCI KIRAN'IN KEYFİYETİ

Haccı Kıran da, haccı İfrad gibidir. Ancak haccı Kırana niyet etmek isteyen kimse Mikatta ihrama girmek için şöyle niyet eder:

اَللّٰهُمَّ اِنِّى اُرِيدُ الْحَجَّ وَالْعُمْرَةَ فَيَسِّرْهُمَا لِى وَتَقَبَّلْهُمَا مِنِّى وَاَعِنَّى عَلَيْهِمَا وَبَارِكْ لِى فِيهِمَا نَوَيْتُ الْحَجَّ وَالْعُمْرَةَ اَحْرَمْتُ بِهِمَا لِلّٰهِ تَعَالَى عَزَّ وَجَلَّ

"Allahım, Hac ile Umre yapmak istiyorum. Onları bana kolaylaştır. Ve kabul et..."

Ondan sonra Hacc-ı İfratta yapılanın aynısını ifa eder ve Umre menasiki de onunla birlikte eda edilmiş olur. Her ikisi için birer tavaf birer sa'y yapmak kafidir. Minada bayramın birinci

Yükleniyor...