Ayrıca, Kunut duasından önce şu duayı da okumak sünnettir:

اَللَّهُمَّ اِنَّا نَسْتَع۪ينُكَ وَنَسْتَغْفِرُكَ وَنَسْتَهْد۪يكَ وَنُؤْمِنُ بِكَ وَنَتُوبُ اِلَيْكَ وَنَتَوَكَّلُ عَلَيْكَ وَنُثْن۪ى عَلَيْكَ الْخَيْرَ كُلَّهُ نَشْكُرُكَ وَلَا نَكْفُرُكَ وَنَخْلَعُ وَنَتْرُكُ مَنْ يَفْجُرُكَ اَللَّهُمَّ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَلَكَ نُصَلِّى وَنَسْجُدُ وَاِلَيْكَ نَسْعٰى وَنَحْفِدُ نَرْجُو رَحْمَتَكَ وَنَخْشٰى عَذَابَكَ اِنَّ عَذَابَكَ بِالْكُفَّارِ مُلْحِقٌ

Kunut duasında, bütün dualarda olduğu gibi, elleri kaldırmak sünnettir. Hitamında elleri yüze sürmemek daha evlâdır.

İmam, kunutu yüksek bir ses ile okur, me'mum ise dua için amin deyip, ayrıca okumayacaktır. Fakat sena bölümünü okuyacaktır. Sena; "feinneke takdi" cümlesinden başlar sonuna kadar devam eder.

İmam, çoğul siğasiyle dua etmelidir, meselâ

اَللَّهُمَّ اهْدِنِى

Yerine

اَللَّهُمَّ اهْدِنَا

demelidir. Üç rek'at kılan kimsenin birinci rek'atta

سَبِّحِ اسْمَ

ikinci rek'atta

قُلْ يَآ اَيُّهَا الْكَافِرُونَ

üçüncü rek'atta "İhlâs" ile "muavezeteyn" sûreleri okuması sünnettir.

Nafilelerin en efdalı, bayram namazı, sonra küsuf, sonra husuf, sonra istiska, sonra vitir, sonra sabah namazının sünneti, sonra vakit namazlarına tabi olan sünnetler, sonra teravih, sonra kuşluk, sonra tavaf namazı, sonra ihram namazı, daha sonra tahiyyet-ül mescid namazıdır.

b) Duha (kuşluk) namazı. Vakti, güneşin bir mızrak kadar yükseldiği andan itibaren başlar, istiva vaktine kadar devam eder. Azı, iki rek'at çoğu on iki rek'attır. Efdali sekiz rek'at kılınır.

Ebu Hureyre (R.A.) şöyle rivayet ediyor:


Yükleniyor...