verici taatlardandır. Başka bir inançta bulunan kimse, İslâm halkası boynunda çıkmış olup Allah'a ve onun Resûlüne ve büyük ulemaya muhalefet etmiş olur."

Resûlü Ekrem (S.A.V.)'in ziyaretini niyetlenen kimse, Mescid-i Nebevi'nin de ziyaretini niyetlensin. O da ayrı bir sünnettir. Resûlü Ekrem (S.A.V.) buyuruyor:

"Binekler ancak üç mescid için hazırlatılır:

1) Şu mescidim (mescidi nebevî),

2) Mescidül-Haram,

3) Mescidül-Aksa." (Buhari, Müslim)

Hacca gidenin yolu Medine-i Münevvereden geçerse Resûlü Ekrem (S.A.V.) efendimizi ziyaret ettikten sonra Mekke'ye gider. Dönüşte yine Hatemül-Enbiyayı ziyaret eder. Yol başka bir yerden geçiyorsa, Resûlü Ekrem (S.A.V.)'in ziyaretini hacdan sonraya bırakmak daha efdaldır.

Resûlü Ekrem (S.A.V.)'in ziyaretine giden kimse, Medine-i Münevvere bahçelerini görünce Salavat-ı Şerife getirir.

Medine-i Münevvereye girince yıkanıp, en temiz elbiselerini giyer. Medine-i Münevverenin şerefini ve onu şereflendiren Resûlü Ekrem (S.A.V.)'i hatırlar. Eşyalarını yerleştirdikten sonra Mescid-i Nebevi'nin Selâm kapısından gider ve şu duayı okur:

بِسْمِ اللّٰهِ وَالصَّلَاةِ عَلَى رَسُولِ اللّٰهِ. اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى اٰلِ مُحَمَّدٍ اَللَّهُمَّ اغْفِرْلِى وَافْتَحْ لِى اَبْوَابَ رَحْمَتِكَ

İmkân varsa minber-i şerif ile kabri Nebevinin arasındaki yere gider ve iki rek'at Tehiyyetül-Mescid namazını kılar. Resûlü Ekrem (S.A.V.) buyuruyor ki:

"Kabrim ile Minberimin arası cennet bahçelerinden bir bahçedir."

Peygamber (S.A.V.)'in ziyaretçisi Medinede olduğu müddet zarfında imkân nisbetinde burada namaz ve ibadete devam eder. Kabri şerif ile minber arasında altı direk vardır ki, üst kısımları yeşil'e boyanmış ve yazı ile süslenmiştir.

Yükleniyor...