37. Cihadın en efdâli odur ki: Eğri yolda olup, Hakka karşı mümanaat gösteren en cebbar hükümdarlara, kumandanlara karşı hak söz söyleyendir.

38. Cihadın en faziletlisi, kişinin kendi nefs ve hevasına karşı mücâhede etmesidir.

[1]. 1926 yılında, Ordu’da dünyaya gelen Bekir Berk; hayatının önemli bölümünde, Bediüzzaman’ın nur risâlelerinin, nur talebelerinin ve Müslümanların avukatlığını yapmıştır.

İlk ve orta tahsilini İstanbul’da, liseyi Balıkesir’de bitiren Berk, 1950 yılında İ.Ü. Hukuk Fakültesi’nden mezuniyetiyle birlikte, vatan, millet ve İslâmiyet için, büyük hizmetlerde bulundu. Fikir ve aksiyon adamı olan Bekir Berk; Milliyetçiler Birliği ve Türk Kültür Ocağı Başkanlıkları ile bir dönem Komünizmle Mücadele Dergisi’nin yayın ve yöneticiliğini yaptı.

1958 yılında Ankara’da tutuklu bulunan nur talebelerinin ve Bediüzzaman Said Nursî’nin fahrî avukatlığını üstlendi. Bediüzzaman kendisine hem Ankara’da hem de İstanbul’da iki kere vekâletname verdi.

Türkiye’nin her köşesinde binden fazla nurculuk davasını beraatla neticelendiren Av. Bekir Berk; 1973 senesinde avukatlık misyonunu tamamladığı kanaatiyle, Türkiye’den ayrılarak, 1974-1989 yılları arasında, Arabistan’da Cidde Radyosu Türkçe Yayın dairesinde görev aldı.

1989 yılında kanser teşhisi konan Bekir Berk, bir süre İngiltere’de tedavi gördükten sonra Türkiye’ye döndü. 15 Haziran 1992 yılında mezkûr rahatsızlığından kurtulamayarak, Hakk’a yürüdü. Allah mekânını cennet, Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ve sevdiklerine komşu etsin. Amin.

Neşredilmiş eserlerinden bazıları şunlardır:

Hakkın Zaferi için

Zafer Bizimdir

İthamları Reddediyorum

Türkiye’de Nurculuk Davası.

[2]. Hadis metnindeki kâhinden murad, Allah-u a’lem ilhâma mazhar, gaybî umûru veyahut gizli kalmış esrar veyahut mestûr olan hakâik-i Kur’âniyeyi ilhâm-ı İlâhî ile ders verecek birisi demektir. Bu ise gaybî ve istikbâli bir işaret, bir ihbâr-ı Nebevîdir.





Yükleniyor...