Aziz Sıddık Kardeşlerim!

Gerçi Nur talebeleri tam bîtaraf kalmak ve siyasete girmemek mesleğimizce lâzım ve elzemdir. Fakat hem avam, hem siyasetçiler bizi siyasî bir cereyana alâkadar tevehhüm ederler, o cereyanın seyyiatında hissedar tahayvül edebilirler. Her nasılsa, Emirdağ’ında bir kısım kardeşlerimiz eski

(69) Afyon Hapsi mektupları, siyah defter Züheyr. s: 161.

(70) Afyon Hapsi mektupları. siyah defter Zübeyr, s: 173.

parti ile bir maslâhata binaen münasebettar olmuş ve merhum bir dostumuz oradaki parti reisinin kardaşı olmasından bırakmadı ki; aleyhimizde hareket etsinler. Hem Nur’la alâkadar ve derd-i maişet için muvafık siyasete girmiş çok zatlar bulunması, hem Emirdağı’nda bir iki muzır münafık ve bize çok zararı dokunan ve zahiren kendilerini muhalif partiden gösterip, ta bize yardımları olmasın ve yardımımız dahi onlara olmasın; Ve çok iftiralarla bu yeni hadisede bir te’sir yaptı ve Emirdağı’nda bir kısım kardaşlarımız hakikaten bitaraf iken, siyasetçi tevehhüm edildiler.

İşte bu hadisede, Nurcular’ı siyasetin şimdiye kadar bu dindar millette ettiği seyyiatlarından tebrie etmek ve o zulümlere hiçbir cihette taraftar olmadıklarını, razı olmadıklarını göstermek ve hiçbir garaz ve başka maksadlar karışmadan kemal-i ihlâsla hakaik-i imaniye hizmetini yaptıklarını herkese bildirmek ve bizi temizlemek için inayet-i ilâhiye şefkat tokadıyla bu çiIehaneye bizi topladı.

Said-i Nursi”(71)



Kardaşlarım!

Sebilürreşad’ın bu sırada bizim lehimizde yazıları bize zararlı idi. Çünki Risale-i Nur’a dahi dünyevî ve siyasî bir mecmua nazarıyla bakmağa sebeb olup, kabinenin dikkatini celbedecekti. Hem bu fırtınalı sırada evrakımız temyize gitmediği hayırlıdır.

Demek kabinenin dindarlar aleyhindeki şiddeti, komünistleri aldatmak ve Rus’a bir rüşvet için idi. Dünki beyanname hangi gazetenin ve kimindir?

Said-i Nursi?”(72)

Yükleniyor...