Altıncı Madde: ıhlâs, tesanüd ve ittifak hakkındaki ikaz ve irşadlara dair: (Mahremdir)

Aziz Sıddık Kardeşlerim!

Sobamın ve Feyzilerin bir su testisi ve Sabri ve Hüsrev’in iki su bardakları parça parça olması, dehşetli bir musibet geldiğini haber vermiştiler.

Evet, bizim en kuvvetli nokta-i istinadımız olan hakikî tesanüd ve birbirinin kusuruna bakmamak ve Hüsrev gibi Nur kahramanından benim yerimde ve Nur’un şahs-ı manevisinin çok ehemmiyetli bir mümessili olmasından hiçbir cihetle gücenmemek elzemdir. Ben birkaç gündür, dehşetli bir sıkıntı ve me’yusiyet hissettiğimden, düşmanlarımız bizi mağlub edecek bir çare bulmuşlar diye çok telâş ederdim. Hem sobam, hem hayalî ve ayn-ı hakikat müşahadem doğru haber vermişler.

Sakın, sakın, sakın: çabuk bu şimdiye kadar demir gibi kuvvetli tesanüdünüzü tamir ediniz. Vallahi bu hadise bizim hapse girmemizden daha ziyade Kur’ân ve iman hizmetimizde, hususen bu sırada zarar vermek ihtimali kavidir. Hatta Sabri, bilmiyerek iki kahraman Feyzileri sarstığını müşahede-i hayaliye ile gördüm.

Said-i Nursi”(68)

Aziz Sıddık Kardeşlerim!

Bu dünyada, hususan bu zamanda, hususan musibete düşenlerde ve bilhassa Nur şakirtlerinde dehşetli sıkıntılara ve me’yusiyetlere karşı en te’sirli çare: Birbirine teselli ve ferah vermek ve kuvve-i maneviyesini takviye etmek.. ve fedakâr hakikî kardeş gibi birbirinin gam ve hüzün ve sıkıntılarına merhem sürmek ve tam şefkatle kederli kalbini okşamaktır.

Mabeynimizde hakikî ve uhrevî uhuvvet gücenmek ve tarafgirlik kaldırmaz. Madem ben size bütün kuvvetimle itimad edip bel bağlamışım ve sizin için değil yalnız istirahatımı ve haysiyetimi ve şerefimi, belki sevinçle ruhumu da feda etmeye karar verdiğimi bilirsiniz, belki de görüyorsunuz. Hatta kasem ile temin ederim ki; Sekiz gündür Nur’un iki rüknü zâhirî birbirine nazlanmak ve teselli yerine hüzün vermek olan ehemmiyetsiz hadise,

(67) Afyon Hapsi mektupları. kırmızı defter Zübeyr, s: 521.

(68) Aynı defter, s: 148.

bu sırada benim kalbime verdiği azab cihetiyle: “Eyvah! eyvah!.. El-eman! El-eman!. Ya Erhamerrahimin meded! Bizi muhafaza eyle! Bizi cin ve ins şeytanların şerrinden kurtar! Kardaşlarımın

Yükleniyor...