18- 19 Aralık 1941 İstanbul’da ekmekler karneye bağlandı.

19- 19 -Mart 1945’de Sovyetler Birliği Türkiye’ye sert ve ağır bir nota verdi.

20- 6 Ağustos 1945’de Japon saatine göre sabah 08.15’de Hiroşima adasına Amerikalılar tarafından atom bombası atıldı.

21- 9 Temmuz 1946’da Ankara’nın ünlü altıokçu valisi Nevzat Tandoğan intihar etti.

22- 25 Mayıs 1948’de C.H.P gurubunda “İslâm İlâhiyyat Fakültesi” kurulması kararlaştırıldı.

Hatıra ve Telâkkilere Geçiyoruz

(Zaman ve zemin ve o sıra yapılan icraat ve muamelelerin gerçek veçhesinin iyice anlaşılabilmesi için birkaç sahife üstteki hadise ve icraat nümunelerine ek bir izah olması için son olaylar ve icraatlar bölümünü de ilave etmeyi uygun bulduk. Simdi Üstâd’ın talebelerinin Hazret-i Üstâd’a ve Risale-i Nur’a karşı duydukları his ve telâkkilerine geçiyorıız:)

Evvelâ Barlalı Nur talebelerinin telâkkilerinden başlıyoruz:

Birincisi: Barlalı âlim, fazıl Hafız Halid Tekin Efendi’dir. Bu zat, 1891 Barla doğumlu olup, 1946’da İstanbul’da vefat etti. Hazret-i Üstâd Barla’da iken, onunla ahiret kardeşliği akdetme şerefine nail olmuş ve Bediüzzaman Hazretlerinin bir muhatabı olarak; bir çocuğunun 1930 yılında sekiz yaşında iken vefatı üzerine Onyedinci Mektup gibi mühim bir risalenin yazılmasına vesile olmuş bir zattır. Allah rahmet eylesin, amin...

Merhum Hafız Halid’in takriz mektubu ve telâkkî hisleri şöyledir:

“Risale-i Nur’un müellifi Bediüzzaman nadire-i cihan, hadim-i Kur’ân Said-i Nursî (R.A) hakkında hissiyatımdan binden birini beyan ediyorum:

Üstâdım kendisi Nur ism-i celiline mazhardır. Bu ism-i şerif kendileri hakkında bir ism-i a’zamdır. Kendi karyesinin ismi Nurs.. Validesinin ismi Nuriye.. Kadirî Üstâdı’nın ismi Nureddin.. Nakşi Üstâdı’nın ismi, Seyyid Nur Muhammed.. Kur’ân Üstâdlarından, Hafız Nurî. Hizmet-i Kur’âniye’de hususî Üstâd’ı, Zinnureyn.. Fikrini ve kalbini tenvir eden, Ayet-i Nur olması ve müşkil mesailini izaha vasıta olar nur temsilatı, gayet kıymetdardır. Resailinin mecmuuna Risale-i Nur tesmiyesi, Nur ismi onun hakkında ism-i a’zam olduğunu te’yid etmektedir.

Risale-i Nur adlı harika te’lifatının bir kısmı, Arabi olmakla beraber, Risale-i Nur eczaları şimdiye kadar 119’a baliğ olmuştur. Her bir risale kendi mevzuunda harikadır. Gayet yüksek olmakla beraber, Onuncu Söz ismiyle iştihar eden Haşre dair olan risalesi pek harikadır, cami’dir.

Yükleniyor...