Ve 1953’ün yaz aylarında, dinsiz bir İngiliz müsteşrikinin İstanbul Edebiyat Fakültesinde “seb’a semavat”ı inkar eden bir konferans vermek istemesi üzerine, Hz. Üstad ve Nur talebeleri hemen harekete geçmişler, o müsteşrikin inkârını geri teptiren “Nur çeşmesi” adlı bir küçük eser, Nurlardan derleyerek o konferanscının önüne koydular. Bu eserin içinde ve arka tarafında da yine o iki meşhur şahsiyetin beyanatlarını en başta, ilaveten de birkaç mühim ecnebî şahsiyetlerin daha, Kur’an ve İslâmiyet hakkındaki müsbet sözlerini birlikte neşrettiler.
Bunlardan başka; Eşref Edip merhum Sebil-ür Reşad 1951, 113. sayıda yine bu ecnebî mühim şahsiyyetlerin İslâmiyet ve Kur’an hakkındaki beyanatlarını neşreyledi.
Bir müddet sonra da 1954- 1955 yıllarında Üstad Bediüzzamanın küçük kardeşi Molla Abdülmecidin türkçeye tercüme ettiği İşarat-ül İ’cazın arkasına Hz. Üstad tarafından o ecnebi büyük ve mühim şahsiyyetlerden “Onbeşinin” isimleri ve sözleri ilhak ettirilerek neşrettirildi. Sonra yeni harfle neşir edilirkende o vaziyet devam ettirildi.
u on beş Şahsiyyet, en mühim şahsiyyetlerdir:
Evet, Miladi 18. asrın başından bu yana İslamiyeti kabul eden, ya da hakkında müsbet beyanat veren bir çok şahsiyyetler Avrupa ve Amerika da zûhûr eyledi, meydana çıktı. Bunların yekûn sayısı hayli kabarıktır, çoktur. Sayıları hakkında bir iki örnek verelim:
1- Rabitat-ül Âlem-il İslâmiye Derneği, Mekkede tarihsiz neşreylediği
2-
لِمَاذَااَسْلَمْنَ
3- (Niçin Müslüman olduk) kitabında; siyaset adamı, profesör, gazeteci ve halktan 44 kişinin ismi ve sözlerini yayınladı, ki bunlar İşaretül i’cazın arkasında neşredilenlerin dışındadır.
2- İhsan Kasım Es Salihî’nin hazırlayıp, 1994 de Sözler Yayınevi adına neşredilen Arabî İşarat-ül İ’cazın arkasındaki Dr. Prof. İmadüddin Halilin
قَالوُا عَنِ اْلاِسْلاٰمْ
“İslâm hakkında konuştular” eserinden alınmış
Yükleniyor...