60. Risale-i Nur; hakiki Türkçe olan bugünkü lisan ile günümüz insanlarına hitap ediyor. Onların anlayışlarına muvafık bir metod ile Kur’anî hakikatleri ders veriyor, hiç bir kimse, ondan istifadesiz kalmıyor. Bu hususiyet ise, Risale-i Nur’un en mühim meziyetlerinden biridir.

61. Risale-i Nur’un intişar sahası, bugün fevkalade bir vüs’ate mazhar olmuştur.

62. Risale-i Nur; cemiyetteki manevi boşluğu doldurmakta ve hakikat arayıcılarına, en zengin ve parlak bir mahzen-i hakikat olduğunu göstermektedir.

63. Risale-i Nur; bir abide-i irfan ve bir meş’ale-i imandır.

64. Risale-i Nur; Anadolu ve alem-i İslamda eşine pek ender rastlanan, çok büyük bir rağbet ve revaca mazhar olmuştur.

65. Bir insan için en mes’ut, en unutulmaz ve bâkiye tedbil edilen zamanlar; Risale-i Nur okumakla ve onun kudsi hizmetinde bulunmakla geçen günlerdir.

Bu öyle kudsi bir meş’aledir ki; insana her anını, bir aşk ve vecd içinde geçirten, feyyaz bir nur menbaıdır.

66. Risale-i Nur; ezeli bir Nur’un feyyaz güneşi olan Kur’an-ı Hakim’in, parlak bir tefsiridir. İnsan Risale-i Nur’u okudukça o ilahi Nur’un, vücudunun bütün zerrelerine nüfuz ettiğini, ilahi feyzin bütün manevi varlığını istila ettiğini hisseder. Kudsi bir şevk ve neş’e içinde, imanı kuvvet bulur.

Evet Risale-i Nur; şanlı tarihimize şanlar veren, insaniyete şeref bahşeden, kalbe ve fikre parlaklık ihda eden, varlığımıza nur ve feyiz nefheden bir şaheserdir.

67. Kur’anî ve imanî hizmette gösterdikleri faaliyet ve gayretten dolayı Risale-i Nur talebeleri, her türlü takdir ve tahsine layıktırlar. Dost ve düşmanın, hayranlık ve meftuniyetlerine mazhar olmaktadırlar.

68. Risale-i Nur; şanlı tarihimize en büyük şan katan, insaniyeti şerefle müşerref kılan, harika bir eserdir. Evet Risale-i Nuru okudukça, kalbimizin meserretle çağladığını, ruhumuzun manevi cihad-ı diniye neşvesiyle galeyana geldiğini hissediyoruz.

69. İman, haya, ahlak ve faziletin en mücessem timsali; BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ’dir. Ve nihayet Risale-i Nur; insana hayat veren, hayata ulviyet bahşeden, İmanî hakikatlerle temayüz eden, mümtaz bir külliyattır.

70. Ben Emirdağ ve Isparta’da iken devamlı çalışırdım, yorulmak nedir bilmezdim. Şimdi ise su-i ihtiyarım ve dikkatsizliğimden neş’et eden ve kazip hastalıklarımdan dolayı, gaye-i fıtratımı tam istimal edemiyorum, ancak Risale-i Nur’a çalışmak için çaba sarfediyorum.

Ve diyorum ki: Risale-i Nur’u oku... oku... oku. Yoruldun mu, dinlenmek için yine oku... oku... oku. Dinlenmek vaktinde Kitab-ı Kebir-i Kainatı oku... oku. Tefekkür et!


Yükleniyor...